Пречиствателни станции

Технологии за пречистване на водите

Пречистване на водата

Независимо дали е по средата на нощта, след сутрешният джогинг или след като сте хапнали нещо солено, Вие винаги посягате към чашата с вода.  Но известно ли ви е, че водните ресурси на Земята са ограничени и дори струващият ни се безкраен световен океан не е изцяло годен за пиене. Питейната вода е една много малка част от водата на нашата планета и ние с голяма скорост намаляме нейното количество. Но както при  повечето проблеми и за този се е намерило решение.

Водно пречиствателните станции са съоръжения които пречистват водата и я правят годна за пиене и за другите нужди от нашето ежедневие. Независимо дали е в голямо промишлено предприятие или в мечтаната вила пречиствателната станция извършва своят набор от физико – химични процеси и по този начин пази околната среда, практически премахва нуждата от зловонните септични ями, които ако са в близост до воден басейн могат да бъдат и опасни, и най – вече предоставя на потребителя чиста питейна вода.

Пречиствателните станции могат да бъдат наземни и подземни, могат да пречистват отходни води, но има и такива които пречистват негодната за пиене дъждовна вода.

Голямото предимство на пречиствателните станции е, че с придобиването им намалят сметките за вода. Съораженията са безшумни, а ефекта им е безотказен.

Защо да не помислим малко за околната среда и като бонус и задълженитята ни към ВиК ще намалеят значително. От една пречиствателна станция могат да се ползват повече от едно домакинства, което значително намаля цената и на придобиване, ако съседите решат да си поделят разхода.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: